A Kunstküche februári vendége Kopeczky Róna kurátor, aki egy csoportos kiállítást álmodott meg a konyhába.
Február. Kontinentális éghajlatunkon ez a hónap egyenlő a hideg idővel, a sötétséggel, az ingerszegénységgel. Friss idényzöldségek és gyümölcsök már, vagy még nincsenek.
Maradnak a nyáron és koraősszel gondos munkával eltett lekvárok, savanyúságok, befőttek.
Ugyanúgy, mint a sózás, a szárítás, az aszalás vagy a savanyítás, a befőtt készítése is egy olyan ételtartósító művelet, ami előretervezésről tanúskodik, hogy az éhínséges időkre is jusson táplálék. A kiállítás a befőttesüveget, mint megtöltésre, tartalomra váró edényt, a befőttest, mint egy elgondolás és egy munkafolyamat eredményét, illetve mint ötlettartósító eszközt járja körbe.
Kiállító művészek:
Altorjay Gábor
Fajgerné Dudás Andrea
Gróf Ferenc
Karácsonyi László
Hopp-Halász Károly
Szabó Eszter Ágnes
Szalay Péter
Tranker Kata