Végigkísérhetjük a fagylalt újkori diadalútját is, bepillanthatnak készítési módjának fejlődésébe. A magyar fagylaltozás hőskora a reformkorra tehető.
Megtudhatják, hogyan vált tömegcikké és mindennapi életünk részévé, megérkezve napjainkba. Ízelítőt kapunk a fagylalt közeli rokonai a parfé és jégkrém történetéből is. Bemutatják múzeumuk legszebb, a fagylalt és parfé készítésével és árusításával kapcsolatos tárgyait, dokumentumait. Láthatnak 19. sz. végi cukrászműhelyt, a két világháború közötti időből származó fagylaltos triciklit. A bemutató interaktív részének berendeznek egy 1960-as évekbeli fagylaltozót, ezenkívül hozzákapcsolódó rendszeres múzeumpedagógiai programok is lesznek. A kiállításhoz kétnyelvű vezető készül. Vetítőtermükben tervezik a „Keménykalap és krumpliorr” c. film vetítését, melyben Bagaméri méri a fagylaltot.