Több, mint 180 nemzetközi kiállítóval május 10-13-a között rendezik meg ismét a tavaly nagy sikerrel debütált Frieze New York képzőművészeti vásárt az East River manhattani szakaszán található Randalls’s szigeten.
Akárcsak tavaly, idén is a New York-i SO – IL építésziroda által tervezett, mintegy 400 méter hosszú kiállítói sátor a rendezvény egyik legnagyobb vonzereje. A sátor központi kiállító tere 139 résztvevőnek ad helyet, ezen kívül pedig két kisebb térben szerepelnek további galériák: a Focus 30 olyan művet mutat be, amelyek kifejezetten erre a vásárra készültek, a Frame pedig induló galériák önálló projektjeinek ad helyet, ebben a szekcióban 24 kiállító vesz részt.
A kiállításokat egy sor egyéb rendezvény kíséri: lesznek a kiállítósátor köré tervezett hangművészeti installációk, egy szoborpark az East River partján, valamint viták, panelbeszélgetések és előadások. A legnagyobb várakozással övezett projekt a híres FOOD nevű, az 1970-es években Gordon Matta-Clark, Tina Girouard és Carol Gooden művészek által a SoHo-ban egy rövid ideig üzemeltetett étterem felélesztése, amelyben Girouard és Gooden is részt vesz.
Matthew Sharp és Amanda Slotover 1991-ben alapította a Frieze magazint, amely gyorsan a brit kortárs művészeti szcéna befolyásos orgánumává vált. 2003-ban hívták életre a Frieze Londont, napjaink egyik megkerülhetetlen nemzetközi művészeti vásárát. A vásár New York-i változata tavaly debütált; az első alkalom komoly szakmai és közönségsikert aratott.